Снимка: архив "Булфото"
fallback

От БСП внесоха проект за решение за смяна на състава на ЦИК, тъй като мандатът на досегашния изтича през март тази година.

Oще по темата

Още вчера социалистите дадоха заявка за това, но шефът на правната комисия Данаил Кирилов изтъкна, че сега не е времето за смяна на ЦИК, тъй като предстоят избори, а досегашният състав е натрупал опит.

"Внесохме проект на решение в НС, с което да принудим мнозинството да открием процедура за избор на нов състав на ЦИК. Това, че идват изобри и са натрупали опит, не е обяснение", настоя Крум Зарков.

Той изтъкна, че в закона е записано, че членовете на ЦИК се избират за 5 г. Този състав е встъпил в длъжност на 21 март 2014 г. и за да изпълним закона, трябва да изберем нов преди 21 февруари, каза още соцдепутатът.

"Кой ни гарантира, че утре депутатите няма да счетат че са натрупали достатъчно опит и могат да си продължат мандата. Кой ни гарантира, че другите мандатни дължности ще бъдат сменяни, както постановява закона?", запита Зарков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

кандидати за пандиза

преди 5 години

народа мрази БСП и крадливите им членове

37

Анонимен

преди 5 години

абе вие не разбирате гербавите казаха че тия хора са улегнали вече са свикнали с тая работаи сега да се учат нови - чиста загуба на времеа после ще кажат че те са свикнали с власта оправят се с кражбите защо тепърва да идват нови хора та да се учати така да си караме без избори- честито на печелившите

36

„Новите лица“ на БСП

преди 5 години

1.Курн. Нинова милионерка-в политиката от 1997г.2.Ст. Данаилов на 79г.(Збогом Серго) в политиката от 1990 г.3.Р.Овч. (дългият инкасатор) милионер в политиката от 1990г.4. Р.Гечев виновен за хиперинфлацията и разграбването на банките от 1996г.(Виденов)5. Тома Томов журналист на 78 г.(син на директора на концлагер Белене)6. Дъщерята на Пирински7. Синчето на Ананиева8. Кутев - тоя поне ме кефи с репликата, че комунизма е наследствен СПИН9. Ив.Таков внук на П.Таков10. К.Добрев(трафиканта на долари) син на Н.Добрев.12. Зарков син на независимата журналистка комунистката

fallback