Снимка: архив "Булфото"
fallback

"Взехме решение да не афишираме, че ще участваме в търга във Виена за портрета и вещите на княз Александър I Батенберг, за да можем да придобием предметите на нормална цена. Ако бяхме афиширали, че ще отидем, цената можеше да е тройна или четворна цена", каза пред bTV министърът на културата Боил Банов.

Oще по темата

Той разкри, че е имало още един участник, който е залагал през нает служител не само за портрета, а и за подносите.

"Когато отидохме във Виена, пуснахме слух, че сме с много малко пари, просто символично да заявим, че държавата има желание. Отидох в лично качество, не можех да рискувам по никакъв друг начин", разказа още Банов.

Министърът посочи, че в търга са участвали около 100 души.

Банов допълни, че портретът ще бъде изложен в Националната художествена галерия, бившият дворец, най-вероятно в рамките на подготвяна изложба, посветена на цар Фердинанд, но последната дума ще е на музейните работници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Скептик

преди 5 години

Е..а си мазната личност.

32

Затвор!

преди 5 години

За такива облаги, си е за затвора! Какъв министар е това ... кр***длив!

31

Пловдив

преди 5 години

Този юнак е купил дубликат! Оригиналната картина е на съхранение в наш музей в София! Ще дойде време и за това да му се търси сметка. А наивният начин, по който е приспал бдителността на чуждите колекционери... Просто не ми се коментира. Как в ГЕРБ няма да се намери един свястен министър!

fallback