Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Делото "Иванчева" с прочит на специалните разузнавателни средства. По искане на Биляна Петрова, част от записите бяха изслушани отново, защото имало разминаване между запис и свалено на хартия.

Части от телефонни разговори чуха подсъдимите. По тяхно искане, защото намирали неясноти и откровени разминавания между запис и свален текст. Според прокуратурата, не отделни фрагменти, а целите СРС-та трябвало да бъдат изслушани. В противен случай имало опасност да бъдат извадени от контекста на разговора.

"Наистина не се чува кой знае толкова добре. По-скоро колегите коректно са изготвили вещестените доказателствени средства са записали като "не се разбира", вместо да внушават определени факти, които не се чуват в определения запис. Но нищо в смисъла на записите не е записано превратно или неясно", обясни пред Bulgaria ON AIR наблюдаващият прокурор Илиян Рангелов.
Oще по темата


В записите ясно се чува недоволството на бизнесмена Александър Ваклин, който се оплаква на Петко Дюлгеров, че бил оставен като "пионерче", да чака час и половина пред кабинета на Иванчева.

"За такива пари по-добре да променим закона. Нямам никакво доверие, че този човек няма да ме изпържи", жалва се още инвеститорът.

"Понякога една дума, и даже не само една дума, а определена интонация може да промени смисъла на това, което е казано. Не изпадаме в някакви задребнявания, защото виждате, че практически, желанието на прокуратурата беше да се слуша от А до Я всички специални разузнавателни средства, което практически означава месеци заседание по този изключително тежък съдебен процес", обясни адвокатът на Иванчева Димитър Марковски.

Освен нетърпението на Александър Ваклин преписката му да бъде придвижена максимално бързо, на записите се чува и разговор, в който той уверява Дюлгеров, че ще представи на чуждестранните си инвеститори подкупа като пари за консултации.

"Аз идвам, давам ти ги и ти ги даваш на тия тъпанарки" е част от фразите, използвани от строителния предприемач.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Анонимен

преди 5 години

Миналата година един депутат от герб искаше суджуци от името на другаря борисов.По някаква причина вместо да му сложат СРС, да му дадат белязани суджуци и да арестуват незабавно борисов по време на сделката, те арестуваха посредника, който в момента е обвиняем.Сега какво - да повярваме, че няма двоен стандарт ли? От изнесените СРС-та се вижда, как двама души уреждат подкуп уж за кметицата и как единият заплашва, че ще си купи депутати и ще промени закона. Това законно ли е?Един приятел пита.

40

void

преди 5 години

Не били взели парите щото нямало отпечатъци и не се споменавало за подкуп.. Как ли пък не! Те да не падат от небето тея двете, или да не би това да им е първия рушвет? Много ясно че няма да ги пипат. Вземат парите, не ги докосват и ги броят другаде по друго време. А че не става дума за подкупи тука а за дарения за градинки - еми такава им е схемата - карат те да дариш завишена сума за градинка, после я строят евтино и прибират повечето пари. После *** доказвай щото не се споменавало за подкуп.

39

Анонимен

преди 5 години

ПОМНИМ ОКТОПОДИТЕ НА ЦВЕТАНОВ. ПОСЛЕ СЕ ОКАЗА, ЧЕ ОКТОПОДИ НЯМА, А САМО ШАРАНИ, КОИТО ВЯРВАТ НА ВСИЧКО.

fallback