Снимка: Столична община
fallback

Европейските бизнес награди отличиха столичният "Метрополитен" с награда за най-добро транспортно обслужване на гражданите, похвалиха се от Столичната община.

"Най-добрият и екологичен транспорт е метрото. Разширението на софийското метро не е спирало през последните години. За 10-на години са изградени около 30 км нови линии на метрото", допълниха от "Московска" 33.

Строежът на метрото продължава, като със завършването на третия лъч се очаква да бъдат спестени  90 хил. тона на година вредни емисии във въздуха. В момента се изграждат 12 километра от него.

До края на 2019 г. ще бъдат пуснати първите 8 км от третата линия: от бул. "Владимир Вазов" в район "Подуяне" през "Оборище", "Орлов мост", центъра, НДК, през "Александровска болница" до "Красно село".

През първата половина на 2020 г. ще бъде пуснато движението по втория етап – 4 км с 4 метростанции, който са от кв. "Красно село" през ж.к. "Овча купел" до "Околовръстния път" при кв. "Горна баня".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

ммм

преди 5 години

До 19Парите са в джоба на Боковата шайка и не само. В джоба на БКПарските олигарси дърпащиконците навсякъде.Впрочем ДНЕС,по нареждне на Цецо ли цензурирате харесванията? Него го е страх от общественото мнение! И вие ли като него?

39

Бай Иван

преди 5 години

Ха ха ха ха хаХубав виц.

38

смехурко

преди 5 години

Хахахаха,пак измишльотини! Най-доброто?!Хахахаха! А къде са нормалните излази наЦентрална гара и не само там,за инвалиди сколички,майки с колички,хора с багаж?Хайде стига сте си самораздавали фалшивиположителни оценки! На всичкото отгоре Софийското метро вони отвратително на някоиметростанции. Няма въздух! Трудно се диша.Хахаха,най-доброто?!😆😆😃

fallback