Снимка: Булфото, архив

С глоба от 500 до 2000 лева могат да бъдат санкционирани гражданите, които използват пиротехнически средства на пл. "Княз Александър І” в Новогодишната нощ. Това съобщи главен инспектор Борислав Муеров, началник на отдел "Охранителна полиция” към СДВР, цитиран от "Фокус".

Още по темата
Той допълни, че употребата на пиротехника на площада е строго забранена с цел безопасното протичане на празненствата.

"На всички обществени места при наличието на леснозапалими вещества в близост, независимо от класа на пиротехническите изделия, те са забранени", посочи той.

По думите му за безопасността на гражданите ще бъде ангажиран и съставът, който е подготвен за реакция по линия на антитерор, като ще има екипи, които ще обхождат контролно-пропусквателните пунктове и прилежащата територия с оглед противодействие на евентуален атентатор.

От 14 часа на 31 декември катаджиите ще следят строго шофьорите в София.

Любомир Костадинов от отдел "Пътна полиция" към СДВР предупреди, че екипите ще са ангажирани със засилени проверки на водачите за употреба на алкохол и наркотици.

По думите му по магистралите също ще има засилено полицейско присъствие.

 "Няма да има служители, които да почиват, но няма как да има полицай на всяко кръстовище", посочи той, като уточни, че в Студентски град в определени часове служителите на реда ще извършват засилени проверки.

Любомир Костадинов предупреди гражданите, които са решили да посрещнат Нова година на площада, че допускането на автомобили в района ще бъде ограничено, затова е по-добре да се придвижат с градския транспорт, който ще се движи през цялата нощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase