Снимка: Helpbook
fallback

Общ преглед

Незаконното строителство на гаражни клетки върху общинска земя продължава да тормози софиянци от кварталите. Самоволното им поставяне може да бъде забелязано на доста необичайни места, а отстраняването струва около 500 лв., но освен финансов ресурс, е необходимо и време. За такъв проблем получихме оплакване в платформата на Helpbook.info.

"В района на паркоместата пред бл. 36 в "Младост" 1 от години има монтирано самоделно съоръжение, което се използва или като гараж, или като склад и заема място. Освен че съоръжението е незаконно, то заема място за поне един автомобил. Интересно дали на общинската администрация ще й трябват месеци или години да премахне подобно "творчество" или изобщо няма да може да предприеме реални действия по подобие на "борбата" с изоставените гробници на четири колела."

Усложнения с извозването на боклука не липсват и тази седмица. Гражданин е заснел как за пореден път сметта от кофите пред бл. 198, кв. Дружба 1, отново не е събран и прелива от съдовете. "От фирма "Титан Изток", на която са кофите, нямат никакво желание да отговорят на обажданията на гражданите, затова моля за вашето съдействие."

Получихме и сигнал за вероятно незаконно зариване на шахти в ЖК "Малинова долина". По описаната улица в сигнала минава основен "мръсен" канал със съответните метални улични шахти върху него. Поради строителството в съседство на нова кооперация самосвали с чакъл и булдозери затрупват улицата с цел изграждане на нова настилка. Потребителят задава въпроса дали ВиК  са уведомени и има ли наистина нужда от тези шахти.

Друг проблем отново с шахта е установен и в столичния квартал "Красно село". На ул. "Хайдушка поляна" и ул. 69 на самото пътно платно се е получила огромна дупка до отводнителния канал. Потребителят моли за реакция от  Община "Витоша" за решаване на проблема, тъй като това е обходен маршрут на кръстовището на Красно село, което е затворено заради метрото.

Завършваме обзора със сигнал за автомобил на МВР, който е бил паркиран на тротоара на бул. "Симеоновско шосе", в района на Ловен парк, с което е затруднявал предвижването на пешеходците.

Това са само малка част от постъпилите сигнали при нас. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

az

преди 5 години

https://helpbook.info/signal/view/758 - Историята продължава!

28

Анонимен

преди 5 години

Тук, на снимката както гледам и виждам, е причинено страшно неудобство на пешеходците... Те, милите, вървят на блокове, по петима в редица и петдесет в дълбочина, и няма как да минат...

27

Джедай Мастър

преди 5 години

Патрулката е преследвала заподозрян, който се е втурнал да бяга през парка, което е наложило милиционерите да продължат преследването бегом, ето защо са паркирали по този начин.

fallback