Сигнал за открито тяло на 24-годишна жена в столичен хотел е подаден малко след 8 часа тази сутрин в полицията, съобщиха от МВР. На място са изпратени екипи на полиция и Спешна помощ, констатирана е смъртта на младата жена. Като съпричастен към престъплението е задържан 37-годишен мъж.

Още по темата

Според бившия зам.-вътрешен министър Явор Хайтов има връзка между инцидента с прегазения полицай преди дни в столицата, убийството на жената в хотел "Рила" и убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе и това е лайтмотивът - наркотиците.

"И в трите инцидента има намеса на наркотиците. Извършителите на действията имат досег с наркотици. Това е един бич на съвремието. Разпространението и употребата на наркотици прерастват в едни по-тежки престъпления. Това е тема, върху която службите за сигурност трябва да се съсредоточат", обясни в "Денят ON AIR" Хайтов.

По думите му ключовата дума в случая е финансиране за институциите в МВР.

Той коментира и трагичния случай с шефа на КАТ - Казанлък, при който Тодор Николов бе намерен мъртъв в колата си.

"Първоначалните белези водят към самоубийство. Има изказвания на окръжния прокурор на Стара Загора, че най-вероятно става дума за това. Все пак следователите са длъжни да изследват версията склоняване към самоубийство. След като е работил 10 години в системата, би трябвало да има изградена представа за какво става дума. Все пак не знае какви са неговите мотиви или подбуди", допълни Хайтов пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase