Снимка: архив "Булфото"
fallback

Временна анкетна комисия в парламента ще нищи схемите в процедурите по придобиване на българско гражданство. Това решение взеха единодушно депутатите.

Oще по темата

Комисията ще работи в рамките на 3 месеца и ще се състои от 17 члена на пропорционален принцип. Неин председател ще бъде Йордан Цонев от ДПС, а заместник-председател - Тома Биков от ГЕРБ.

Анкетната комисия ще има за цел да проучи всички данни и обстоятелства, изнесени в чуждестранни и български медии относно нарушение на процедурите, злоупотреба с власт и корупция при придобиване на българско гражданство от чужди граждани.

Инициативата за създаването на комисията идва от ДПС и предложението е внесено още през юни.

В мотивите си от движението се позовават на журналистически разследвания, в които се изнасят данни за злоупотреба с власт и корупция на длъжностни лица и политици, които участват в производството по придобиване на българско гражданство. В публикация на "Нувел обсерватьор" е отбелязано, че поне един министър и един вицепремиер националист са замесени в продажбата на българско гражданство, аргументират се вносителите.

Според ДПС е дълг на парламента са създаде временна комисия, която да провери работата на специализираните органи, които са пряко ангажирани с процедурите по издаване на българско гражданство, тъй като темата е от голямо значение за националната сигурност, пише още в мотивите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 5 години

Друг е въпроса че в комплект с фашистите има и втора заплаха ислямистите и тоя дето реве срещу фашистите а иска същото като тях но за себе си е един от тях и разликата му с тях е само че те се кланят на Хитлер, а той на ересиарха Мохамед, пък те милите са един дол дренки и на единия и на другия проблема им е че Бог като правил света не ги викнал тях да кажат как по им допада.

18

Анонимен

преди 5 години

Схемата ли ви трябва ще ви я кажа тя с целия ЕС е същата.Фашисти като Каракачанов дават на неинтегрируеми хора от Азия и Африка гражданство и те понеже не могат да се интегрират плчваг да крадат и вършат престъпления, това нагнетява напрежението в обществото и покачва вота за фашистите.А народа той е само материал за целта им дикратура и обир до дупка.

17

месара

преди 5 години

тоя на снимката, защо още носи българско име? много противно човече!

fallback