Снимка: БТА
fallback

Столичани протестират заради мръсния въздух. Недоволните искат да се занижат условията, при които да важи така нареченият "зелен билет" на стойност 1 лев за цялата мрежа на градския транспорт и да се предприемат още мерки за справяне с отровния въздух.

Протестиращите коментираха, че още от петък е завишено нивото на замърсения въздух и е трябвало много по-рано да се вземат мерки.

Те искат "зеления билет" да бъде безплатен, защото според тях платеният не е достатъчен стимул за обществото, предава Bulgaria ON AIR.

Над 74 хил. "зелени“ билета за пътуване с градския транспорт в София са продадени вчера. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти в Министерския съвет. Йорданка Фандъкова благодари на отзовалите се и изтъкна, че решението на проблема зависи от всеки.

По повод протестите за по-чист въздух днес, кметът обясни, че няма различия между протестиращите и програмата на общината, но е готова да коментира и нови предложения.

Тя припомни, че усилията на местната власт са насочени към промяна на начина на отопление в домакинства, които използват твърдо гориво.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

е как

преди 5 години

аз имам решението... просто всичките лилеви братя, ще бъдат в трудови лагери, заедно с БХК и други НПО-та, по цялата страна, извън градовете. Да вършат полска работа, нали затова сме ги внесли, не да се интегрират.

27

Петърчо

преди 5 години

Експерти по всичко само не и по това кой би се справил по-добре от сегашния кмет. Така изглеждат нещата съдейки по коментарите. Вместо да сочите виновни дайте решение на проблема. Кой ще се справи по-добре? Манолова? Кадиев? Кой? Ето в Скопие същия проблем само че смениха кмета преди година. Реши ли се нещо? Не. А защо е така? Защото всички се надбягваха да обвиняват предишния кмет а никой не се замисли над това кой ще го замести. Еми дишайте си "чистия" софийски въздух и не се оплаквайте!

26

ПроСоТо

преди 5 години

едва ли ще се намери .."забавляващ се тук",който да ме заподозре в симпатии към Картофика и гроп!!!!..Но:-Един лев за билет за цял ден /ако не съм разбрал погрешно!/..си е ..направо похвална инициатива!Хубаво..Въпроса обаче е дали тая .."рекламна акция" може да реши тежкия ипроблем на.."столицата"?..Некой направи ли си труда да ви попита,"софиянци",или просто сте "електората",нужен на гроп да пробута активистите си?

fallback