Снимка: БТА

Столичани протестират заради мръсния въздух. Недоволните искат да се занижат условията, при които да важи така нареченият "зелен билет" на стойност 1 лев за цялата мрежа на градския транспорт и да се предприемат още мерки за справяне с отровния въздух.

Протестиращите коментираха, че още от петък е завишено нивото на замърсения въздух и е трябвало много по-рано да се вземат мерки.

Те искат "зеления билет" да бъде безплатен, защото според тях платеният не е достатъчен стимул за обществото, предава Bulgaria ON AIR.

Над 74 хил. "зелени“ билета за пътуване с градския транспорт в София са продадени вчера. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти в Министерския съвет. Йорданка Фандъкова благодари на отзовалите се и изтъкна, че решението на проблема зависи от всеки.

По повод протестите за по-чист въздух днес, кметът обясни, че няма различия между протестиращите и програмата на общината, но е готова да коментира и нови предложения.

Тя припомни, че усилията на местната власт са насочени към промяна на начина на отопление в домакинства, които използват твърдо гориво.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase