Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Днес отново се очаква опасно мръсен въздух в София. Ситуацията се влошава допълнително и заради гъстата мъгла тази сутрин, предаде Bulgaria ON AIR.

Вчера бяха измерени опасни нива на фините прахови частици във въздуха на столицата и още четири български града - Пловдив, Русе, Велико Търново и Шумен.

Най-замърсен беше въздухът в столичните квартали "Западен парк" и "Овча купел". И за днес прогнозата е за фини прахови частици над нормата.

Причината е инверсия, заради която праховите частици остават ниско в котловината на града и така се утаяват във въздуха, който дишаме.

От Столичната община призовават хората да не се отопляват на твърдо гориво и да използват градския транспорт вместо личния си автомобил.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

Анонимен

преди 5 години

До ffffЗависи в кой район си, Красна поляна и съседните квартали е над 500микрограма. Тва че в полите на Витоша въздуха е по-чист не значи че централна София е. *** то и заплатите ни такива като се замислиш

64

Solar Power

преди 5 години

До 61: Ами натириха си трошките тук. А бай Митьо тук иска евтина кола за 1000 лв. за да може да му останат пари да търка билети и за цигари и пиячка. Изобщо го боли фара,че ще живее средно 74 години вместо 84. А оправданието е разбира се нямал пари....... Но инъче има време да отиде да протестира да изгори допълнително вредни емисии, да изпуши една кутия цигари вместо да седне да се образова и просто да изкарва повече пари. Простичко е.

63

Solar Power

преди 5 години

Днес пратете линк на г-н Радев :)

fallback