Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Граждани срещу строежите в "Обеля". За пореден път жителите на квартала излизат на улицата, за да изразят недоволството си от лошата инфраструктура, застрояването на зелените площи и недостатъчния брой детски площадки, градини и ясли.

Oще по темата

Разстоянието между строящия се обект и сградите в района е няколко метра. Гражданите посочват, че то не е достатъчно, тъй като при отводняване на строителната зона, намираща се между блок 117 и 116, мазетата на блок 116 са били наводнени.

Те обясниха, че децата им няма къде да се играят, няма детски градини и има една детска площадка, която е заградена също със строеж. В района зелени зони почти не са останали.

"Абсурдът е на лице. Фактът, че са си позволили лукса да изкопаят и завземат паркоместата, за какво говорим? Освен това всички знаят, че когато мястото, дори да е частно, е в разрез с живущите наоколо, общината е тази, която трябва да предприеме мерки, да обезпечи собственика на земята и да използва терена за общинска собственост, която да е в полза на живущите", сподели пред Bulgaria ON AIR жителка на квартала.

Днес се очаква да се срещнат кметът на района, архитектът на района и главният архитект на София - Здравко Здравков. Жителите на квартала обявиха, че ще протестират и тази неделя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

ОДЗ

преди 5 години

УПИ-1 кв.38а за ОДЗ кв. Обеля-1. В момента е празно място -защо няма ОДЗ?

65

Oleee

преди 5 години

Къде ви беше акълът, когато зельо зелев "връщаше"земите в реални граници? Къде ви беше акълът, когато оня *** лучников прокара закона си в интерес на една шепа хора и в ущърб на цялата държава? Къде ви беше акълът, когато променяха ЗУТ и ОУп на всеки град? Алчност, алчност и глупост - това е резултата!

64

Анонимен

преди 5 години

Решението е да се направят платени детски площадки. Така ще се намерят инвеститори и ще почнат да се строят детски площадки. Другия вариант е и безплатни но там да се продава сладки и други подобни детски неща.

fallback