Снимка: Булфото
fallback

Апартаментът от180 квадрата в луксозен комплекс, който ползвал финансовият министър Владислав Горанов не бил на бизнесмен, а на негов близък роднина - кръстник.

Това обясни самият министър, след като КОНПИ започна проверка на имуществото му.

Според него проверката е най-нормалното нещо, което може да се случи при положение, че има съмнение за нещо неродно, но лично той не бил притеснен по никакъв начин от това.

"Поводът за проверката е моята декларация, аз съм декларирал факти и обстоятелства, които могат да се проверят, както и ползването на този имот с ясното съзнание, че не представлява конфликт на интереси", обясни той.

Oще по темата

"Този апартамент е предоставен през 2012 г. от близък мой роднина, кръстник на двете ми деца и на мен, познавам го от 20 години", допълни Горанов.

По думите му не плаща наем, защото апартаментът му е предоставен за безвъзмездно ползване.

Горанов призна, че е изненадан, че чак сега става въпрос за жилището, след като за никого не било тайна, че от 2012 г. живее там.

"Ако имах някакви притеснения, нямаше да го декларирам, но аз нямам такива", отсече той и заподозря, че явно се гони политическа интрига в случая.

А на въпрос защо не си е купил жилище министърът отсече : "Позволете ми да си управлявам бита както намеря за добре".

Той отрече и тиражираните в някои медии информации, че апартаментът е на бизнесмена и шеф на КРИБ Кирил Домусчиев и ги определи като спекулации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

271

Анонимен

преди 5 години

Те и мутрите не живеят в собствени жилища.

270

Анонимен

преди 5 години

Фалшивата новина с Домусчиев я измислиха червените скотовъди около видния руски агент Граиша Гянчев,които се надяват руския тиM ЦЕ-сека да излезе отново начело,като ударят шефа на Лудогорец.

269

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен Президентското семейство и цялата магистрала да я измине в насрещното, пак не може да се мери с безогледните крадци в държавата!

fallback