Снимка: архив, Investor Media Group
fallback

Специализираният съд наложи забрана на Десислава Иванчева и Биляна Петрова да пътуват в чужбина, макар, че те са в ареста. Предстои горната инстанция да реши дали да ги пусне под домашен арест.

Въпреки това съдия Иво Хинов се аргументира, че трябва да се гарантира явяването им в съдебна зала.

Преди началото на днешното заседание стана ясно, че искането на прокуратурата за забрана за пътуване в чужбина е изпратено на защитниците вчера в 10:25 часа по електронната поща. А до Иванчева и Петрова така и не е стигнало, пише БТА.

Oще по темата

Аргументът на прокуратурата да иска забраната за напускане на страната били повдигнатите обвинения, а и гарантираното им явяване пред съда.

Защитата призова съдът да уважи искането на прокуратурата.

"Нейната мечта е сама да отваря прозореца си", обясниха защитниците.

Иронично пък друг от адвокатите Емануил Йорданов заяви, че е наложително забраната да влезе в сила. Особено когато те са в ареста.

Иванчева заяви, че за нея е смешно това искане.

"В ареста сме под строга охрана и три райбера", каза тя.

Биляна Петрова заяви, че не в разбрала защо още е в ареста, след като миналата седмица е била пусната от съда. Явно има проблем между съда и ареста в комуникацията. В ареста не пристигна факса за промяна на мярката.

"Забраната няма никакво значение за моето поведение. Така или иначе вече сме осъдени", каза Петрова през сълзи.

Междувременно стана ясно, че спецапелативният съд е върнал на долната инстанция всички документи по искането за освобождаване, за да бъдат окомплектовани изцяло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

Анонимен

преди 5 години

На убийците в България полицията им крие лицата,за да им спазва правата.А срещу тези две жени беше впрегната цялата мощ на тоталитарната държава-белязани пари,белезници,денонощен психотормоз.Бяха им приложени всички възможни процедурни,законови и незаконови хватки.С нито един престъпник досега държавата не е процедирала по подобен начин.Видно е че е впрегната цялата държавна машина.А в Младост-бум на строежите-явно това бе целта

61

Анонимен

преди 5 години

В цялата постановка дали има включени корумпирани прокурори? Тях няма ли кой да ги разследва?

60

Анонимен

преди 5 години

Да проверят сметките на прокурорите дали не са набъбнали междувременно...

fallback