Снимка: BulFoto
fallback

Противоречиво изказване на депутат от "Обединени патриоти" за децата с увреждания отново разбуни духовете.

Петър Петров от квотата на партията на Валери Симеонов НФСБ каза пред "Дарик", че "тези деца трябва да бъдат дадени в домове, където с тях да се занимават специалисти".

Oще по темата

По думите му обаче той не е бил разбран правилно, а думите му са били извадени от контекста.

Днес той настоя и че е имал предвид децата да бъдат в дневни центрове, където за тях да се грижат специалисти.

"По този начин родителите им ще могат да ходят на работа", аргументира се той.

"Аз мисля, че това е поредната манипулация. Аз изобщо не съм казвал такова нещо. Като кажа деца, домове, родители, свободно време, работа и да направиш от това изречение... моля ви се!", каза Петров.

Той обясни подробно и какво е имал предвид.

"Смятам, че е правилно това, което в момента се прави - децата да бъдат гледани от родителите си, но държавата да си поеме своите задължения и тези деца да бъдат поставени в ръцете на специалисти, които да се занимават с тях, които да им организират времето и да дават на родителите възможността да се трудят. Аз зная какво е това да си с човек в неравностойно положение. Майка ми я гледах 3 години с деменция", каза още Петър Петров.

Той настоя и че протестиращите майки трябва да кажат истината, че получават достатъчно помощи, докато децата им са на възраст до 18 години.

Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов отказа да коментира думите на Петър Петров и припомни, че премиерът се е извинил за думите на вицето Валери Симеонов за "кресливите майки" с "уж болни деца".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

Afa

преди 5 години

Aktion T4

56

Представа си нямате

преди 5 години

До 59В цивилизованите общества, където имат уважение към изборите, никой нямаше да ги остави да крещят и тероризират под прозорците, там където се пише законът. Отдавна да са ги измели и раздали първо предупредителни, после ефективни присъди. Не знаете какво е цивилизовано общество!А каквото и да ви приказват като опорни точки - населението в развитие страни цени искренността в политиците над гладките/лицемерни приказки и това е засилваща се тенденция.

55

Анонимен

преди 5 години

Помиярки.

fallback