Снимка: Getty Images
fallback

18-килограмов тумор от корема на 50-годишна жена отстраниха специалистите от Клиниката по Ендоскопска, ендокринна хирургия и колопроктология на ВМА, съобщиха от болничното заведение.

Операцията на пациентката е извършена от екипа на началника на ВМА бригаден генерал професор д-р Венцислав Мутафчийски.

Туморната формация е с размери 45/40/15 см. и общо тегло 18 кг.  Това е личен рекорд на клиниката за големина на премахната туморна формация.

За пациентката това е втора подобна оперативна интервенция, като предходната е била през 2009 г. Тогава е изваден тумор с тегло около 6,5 кг.

За осъществяването й в предоперативния период са били извършени обстойни изследвания и детайлна предоперативна подготовка от страна на хирургичния и анестезиологичния екип.

С оглед запазване на бъбречната функция се е наложила и намесата на урологичния екип на професор Илия Салтиров.

В момента пациентката е стабилна и под активно наблюдение в клиниката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Струва ми се,

преди 5 години

че земната медицина е погрешна; трябва скенер на цялото тяло и тогава да се предписва лечение; така ще се видят МНОГО НЕЩА! А сега- на сляпо.. ако не мине с тези лек.- други: да. неуспелите ПОВРЕЖДАТ нещо- и така... до края...Как лекуват извънземните- скенират те с поглед; а може и с енергия да те излекуват..( това е фантастика;-)) Но за скенера- е верно!

4

Горан

преди 5 години

До 3: Ако това е причината за появяването на туморите, добре - да речем, че се научат... Не знам. Мъгляв е произхода на подобни образувания, и има немалко генетичен фактор в тая работа. Ама, да спрат и да замърсяват с какво ли не... иначе, кой знае какво още ни чака...

3

До 1

преди 5 години

А хората кога ще се научат, че не всичко, което лети се яде...

fallback