fallback

Последните есенни дни са времето, в което много от нас разчистват гардероба, за да извадят по-топли дрехи за зимата. Какво обаче да правим с тези, които не смятаме да носим през следващия сезон? Оказва се, че в София скоро ще има къде да ги поставим, така че да бъдат ползвани отново или рециклирани.

Това ще стане с помощта на нови контейнери за текстилни отпадъци, които след това да бъдат рециклирани. От Столичната община поясняват, че старите дрехи няма да могат да бъдат изваждани от контейнерите, както се случва, когато се изхвърлят в тези за отпадъци.

Текстилът, който е в добър вид, ще бъде третиран като дрехи тип "втора употреба“. Тези, които могат да бъдат използвани отново, ще бъдат сортирани, дезинфекцирани, прегледани, а при необходимост - и почистени. След това ще се разделят на годни и негодни.

Освен повече място в гардероба, с изхвърлянето на старите дрехи в специални контейнери ще спестим се погрижим и природата да е по-малко замърсена.

Още за инициативата вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 5 години

Това е добре, ще се топлим!

20

Анонимен

преди 5 години

До Асанот джилезо

19

.....

преди 5 години

До АловПовече от година има такава кофа до Била в Надежда 5, никой не я е счупил, а нас много ни улесниха. Когато починаха родителите ми, исках да дам някъде дрехите им (чисти, здрави, хубави, повечето съм им ги купувал от чужбина). Исках да ги дам в някой старчески дом, но на който и да се обадих, ми казаха, че приемат само пари, а не дрехи.

fallback