Снимка: Bulgaria On Air

Гражданска инициатива събра майки с деца, за да почетат паметта на жестоко убитите в столичния кв. "Надежда" Дарина и дъщеричката и.

Гражданите оставиха цветя, плюшени играчки и запалиха свещи. Събралите се споделиха, че не познавали лично жертвите, но са виждали младата жена да разхожда детето си в парка, пишат от телевизия Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Повечето граждани са шокирани от инцидента, в който отново е замесен служител на охранителна фирма.

Припомняме, че в столичния квартал "Надежда" 26-годишния Викторио нахлу в апартамента на своята приятелка и я уби, а после застреля детето им и направи опит да се самоубие.

Съседи разказват, че мъжът живеел с убитата жена, но отношенията им приключили наскоро. Викторио убил жена си с два изстрела, взел детето и се качил на такси. Именно таксиметровият шофьор се оказал ключов за бързото откриване на убиеца.

Той се обадил в полицията и съобщил, че мъж с дете се е качил в колата му в "Надежда", заплашил го е казал му е първо да кара към Благоевград, след това си е променил мнението и го е насочил в друга посока, а след това го е принудил да спре до Горни Богров и с детето влязъл в храстите.

Прострелял момиченцето в дясното око, а себе си – леко одраскал при опит да се самоубие. Двамата са били настанени в болница, където бебето почина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase