Снимка: Павел Гълъбов

Една от най-старите компании в съвременната българска история – Български пощи, която тази година навърши 139 години, трудно успява да се осъвремени.

Наш читател сигнализира за абсурдна ситуация в клон на родните пощи в столичния квартал "Хаджи Димитър".

Още по темата

Поредното доказателство за трудното навлизане в XXI век на Български пощи, което създава единствено и само затруднение на клиентите й, е "ултра модерното" - лишено от всякакъв дизайн, цвят, редове и графи – все пак сме във века на изчистените брандове, "известие за получаване на колети", показано на снимката, изпратена от нашия читател Георги Аспарухов.

Младият човек разказва, че е отишъл да получи пратката си, която пътувала от далечна Америка, но за всеобщо учудване не му била предадена, защото белият лист с ръкописно изписани думички бил задължително условие за предаването на бленуваната пратка.

"Помислих си, че това е шега. Колетът ми трябва да дойде през "лето господне 7-19 ч..., пишеше в "известието". Докога Български пощи ще затрудняват живота на хората", пита се Георги.

"Нима си нямаме друга работа през работния ден, не са ли получили на компютрите си нашите лични данни? Само с представянето на лична карта, не би ли трябвало да получим своя колет?", учудва се столичанинът, неполучил компютърната си игра от Щатите.

Български пощи са стара и уважавана институция, всички знаем това, но нека си пожелаем бързото й влизане в XXI век, за да може пратките ни да пристигат по-бързо и комфортно до нас.   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase