Снимка: Омбудсман

Гладната стачка на служителите от "Български пощи" ЕАД се прекратява.

Днес ръководството на дружеството и синдиката "Закрила" постигнаха споразумение с активното съдействие на омбудсмана Мая Манолова. Това съобщиха от пресцентъра й.

Още по темата
След жалба на служители за нарушени трудови права и обявяване на гладна стачка омбудсманът стана медиатор на страните и след три срещи с нейно участие днес бе постигнат благоприятен резултат.

Протестиращи и ръководство са се договорили да поддържат добър социален диалог по всички поставени синдикални въпроси. Мениджмънтът на "Български пощи" е препотвърдил ангажимента си да изплаща ваучери, допълнително възнаграждение за трудов стаж и професионален опит, а всички други повдигнати въпроси да се обсъждат в дух на добронамереност и конструктивност.

Стачката започна на 30 юли заради забавено изплащане на ваучери и пари за клас прослужено време, лоши условия на труд, помещения, в които температурата е висока, липса на работно облекло и др.

 

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 6 месеца

До Напълно ненужни
Не така, едно време там беха роднина милиционер, роднина милиционер! А сега гепаджия, калинка, зеленочорапковец, гепаджия и.т.н - тия ли ще работят!

3

Напълно ненужни

преди 6 месеца

Никои нормален не би разчитал на български пощи да изпрати или получи пратка! Преди няколко месеца реших, че неправилно имам лошо мнение за тях и изпратих колет - ами не пристигна до получатяля! Какви гладни стачки, какви 5 лв, та те за 5 стотинки работа не вършат!

2

Анонимен

преди 6 месеца

Български пощи работят на ниво от преди 100 г., мизерия, бавно, опаковаш като преди години, компютрите им са за музея, заедно с цялото им оборудване. Някакви странни правила за пратите УЖАС.