Снимкa: Reuters, архив
fallback

Общината и регионалната инспекция по околна среда започват проверки за нерегламентирано изгаряне на отпадъци в автосервизи и пунктове за вторични суровини, съобщава БНТ.

Сред мерките срещу замърсяването на въздуха в София са засилени проверки за изгаряне на материали на открито и по-често събиране на едрогабаритни отпадъци.

Oще по темата

"Това са например стари дограми, които гражданите имат право да оставят до контейнерите. Идеята ни е с тези повишени кратности на извозването този материал да не стига и да се използва за нерегламентирано отопление", каза Йоана Христова - зам.-кмет по околна среда на СО.

Христова даде началото на есенната кампания за залесяване на новата гора на София край Суходол.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 7Как пък такива като теб не разбраха, че тези които са на твърдо гориво в по-голямата си част не могат да си купят климатици.

7

Анонимен

преди 5 години

достатъчно е в един квартал да има около 10 къщи на дърва и въглища и въздухът се замърсява достатъчно, за да не може да се диша нормално. как пък не разбраха тези, дето се отопляват на твърдо горива, че от климатика по-евтино няма.

6

Анонимен

преди 5 години

Във Факултето няма нито автосервизи, нито пунктове за вторични суровини. Следователно там няма как да се изгарят отпадъци, гуми, жици, дограми, дюшемевта, лакирани мебели, дивани, матраци, дрехи, найлони, памперси, пластмасови бутилки и т.н.

fallback