Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Скандалите и споровете около ремонтите на ул. "Граф Игнатиев" продължават, а напрежението ескалира до искане на оставки и дори сигнали до европейски институции.

Неправителствената огранизация "Спаси София" откри поредните нередности с изпълнението на ремонта, според които проекта и използваните материали за виброизолация на трамвайните релси са били променяни.

От организацията незабавно сигнализираха до европейската служба за борба с измамите OLAF, а освен това от "Спаси София" искат и оставката на столичния зам.кмет по транспорта Евгени Крусев.

Oще по темата

"Проведохме едно двумесечно разследване на цялата документация и установихме, че Столичната община е нарушила Закона за обществените поръчки. Тъй като е отстранила участник от търга, защото е предлагал материал, който не отговаря на изискванията и след приключване на поръчката е позволила спечелилият участник да използва същия този материал, заради който друг е бил отстранен", обясни Борис Бонев пред Bulgaria ON AIR.

По негови думи нямат съмнения в качеството на избраните материали, но те са неподходящи за ремонта.

"Няма как да засегнат финансово проекта и обществения интерес. В самия договор е записано, че при промяна на какъвто и да е параметър или материал, ще бъдат направени съответните анализи и ще бъде заплатено само толкова, каквато е стойността на вложения материал. Нищо повече", категоричен беше общинският съветник Зафир Зарков.

Колегата му Иван Таков пък обяви, че може да се каже, че това е несъществено нещо, но трябва да се има предвид, че материалът участва вътре в оценката.

"След като е сбъркан проектът, най-нормалното нещо беше да се проведе отново процедурата, защото по този начин се постави един от участниците в неравностойно положение и това е факт", заяви Таков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 5 години

Rasledvana da e fandakova i sam kmeta i milioneri sa i dvamata fa stroiteli sa na gerb komidionite da v djobovete na gerbarute milioneti korupzioni mutri mutresi ot zarvuli milioneri kak boiko gi tarpi kak tarpi prostazite alkoholizi simionov i siderov koito go islagat prostaka simionov s dumite si kam maikite s bolni deza sa nedopustimi marsch na selo milioner simionov *** si bil i taksv schte si ostanesch

21

пари

преди 5 години

Пари за ремонти бол, но да се изплатят задълженията към работещите от ОДЗ-тата, а може би и други няма! На много места не за изплатени парите за облекло. Парадокс е, че на най-ниско платените служители още им искат бележки за закупено работно облекла. Като се пенсионирам всички комплекти ще ги дам на г-жа кметицата да има да се облича! Не всяко година е необходимо закупуване на работно облекло. Трябва да се измени наредбата за работно облекло.

20

Анонимен

преди 5 години

Няма значение кой е открил и огласил нередностите! Факт е, че се краде, строят се грозотии и то от едни и същи богопомазани, ремонти на ремонтите по едни и същи трасета... Рядко минавам по "Графа", но и от моите данъци там лежи определен дял, както и в паветата на Дондуков, и в плочите пред НДК и тези пред църквата "Св.Седмочисленици". Трябва ли да търпим още?

fallback