Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Дефектите на ремонта по ул. "Граф Игнатиев" ще бъдат отбелязани с цветна боя. Това заяви столичния кмет Йорданка Фандъкова пред Столичния Общински съвет.

Тя обясни, че по този начин ще могат по-лесно да се отстраняват нередностите, които контролиращите органи посочат.

Градоначалникът съобщи, че фирмата ремонтираща "Графа" е получила само аванс за работните си действия.

Още по темата

"Нито един участък от улицата не е довършен и приет. В най-напреднала фаза е ремонтът на ул. "Солунска", обясни кметът, цитирана от "Монитор".

Фандъкова за пореден път припомни, че за строителите са предвидени огромни санкции за некачествена работа и забавяне на ремонта.

Тя подчерта, че фирмата вече е глобявана с 50 хиляди лева за повредени дървета. Строителният надзор също бе санкциониран със 100 хиляди лева, защото не са отчетени неравности по настилката.

Фандъкова изрази учудване, че общински съветници и районни кметове се правят на изненадани от новия облик на градинката при църквата "Свети Седмочисленици".

"Проектът за възстановяването на цетралната градска част е от преди пет години. Минал е през комисии и обществени обсъждания, а всички документи са публични", отсече тя.

Кметицата коментира, че се е наслушала на политически внушения и откровени лъжи за ремонта, но тя е в активен работен процес, а не в предизборна кампания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase