Общ преглед

Преди няколко месеца ви разказахме как служител на МВР паркира в "Зелена зона" в центъра на София без да заплаща за това.

Сигналът беше изпратен към HelpBook.info и Столичната община, а няколко месеца по-късно проблемът беше решен.

Става въпрос за паркиране на лични автомобили на служители на МВР на ул. "Крум Попов" и ул. "Св. Теодосий Търновски" без да заплащат такса, нито пък разполагат със стикер. В същото време никога не биват санкционирани от органите на ЦГМ.

Още по темата

"След като беше обработен сигналът и бяха сезирани Столична община, директорите на 4-то РПУ и на Център за Градска мобилност, автомобилите на служители от МВР преустановиха неправомерното паркиране за срок от 2-3 месеца", пише в пореден сигнал бдителният гражданин.

За съжаление се оказва, че решението на проблема е било само "хвърляне на прах в очите".

"В момента старата песен се свири на нов глас и отново служителите на 4-то РПУ си паркират личните автомобили на ул. "Крум Попов", ул. "Теодосий Търновски", ул. "Лозенец" и др., без да заплащат за "Зелена зона", пише още в сигнала.

За сметка на това на автомобилите са оставени талони, които обаче не отговарят нито на дата, нито на час. Въпреки отразяването в медиите, ефектът беше краткосрочен.

"Ако Община Лозенец не вземе мерки, случаят ще бъде ескалиран до по-високо ниво", заканва се сигнализиращият.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook на Investor Media Group!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар