Снимка: HelpBook

Гражданин сигнализира Столичната община за неправомерно паркиране на лични автомобили от страна на служители на МВР върху зелена зона в центъра на София чрез платформата за сигнали HelpBook.info.

"Многократно писах жалби и подавах телефонни сигнали до Центъра за градска мобилност във връзка с неправомерно паркиране на лични автомобили от страна на служители на МВР в района на 4-то РПУ. За съжаление, от Центъра за градска мобилност не предприемат никакви действия, а на писмените жалби не отговарят вече 2 месеца", посочва столичанинът в сигнала.

Той съобщава това, че служителите от 4-то РПУ паркират личните си автомобили на ул. "Крум Попов" и ул. "Св. Теодосий Търновски" без да заплащат такса "зелена зона", нито пък разполагат със стикер. В същото време никога не биват санкционирани от органите на ЦГМ.

Авторът на сигнала е приложил и две снимки, които са направени, след като служител на ЦГМ е сложил съобщение, че автомобилът е паркиран без да заплати дължима такса.

Зона с привилегии: Служител сте на МВР? Паркирането – безплатно!

След това обаче никой не е дошъл да санкционира автомобила, поради причината, че той е на служител на МВР.

Гражданинът отбелязва, че това не е еднократен случай, а е "системно и ежедневно прекрачване на границите от тяхна страна".

"Става въпрос за десетки автомобили, не за единичен случай", коментира още той.

Столичанинът призовава правилата да бъдат еднакви за всички и допълва, че неговият автомобил винаги бива санкциониран, когато е паркирал неправилно.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase