Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Дефектите на ремонта по ул. "Граф Игнатиев" ще бъдат отбелязани с цветна боя. Това заяви столичния кмет Йорданка Фандъкова пред Столичния Общински съвет.

Тя обясни, че по този начин ще могат по-лесно да се отстраняват нередностите, които контролиращите органи посочат.

Градоначалникът съобщи, че фирмата ремонтираща "Графа" е получила само аванс за работните си действия.

Oще по темата

"Нито един участък от улицата не е довършен и приет. В най-напреднала фаза е ремонтът на ул. "Солунска", обясни кметът, цитирана от "Монитор".

Фандъкова за пореден път припомни, че за строителите са предвидени огромни санкции за некачествена работа и забавяне на ремонта.

Тя подчерта, че фирмата вече е глобявана с 50 хиляди лева за повредени дървета. Строителният надзор също бе санкциониран със 100 хиляди лева, защото не са отчетени неравности по настилката.

Фандъкова изрази учудване, че общински съветници и районни кметове се правят на изненадани от новия облик на градинката при църквата "Свети Седмочисленици".

"Проектът за възстановяването на цетралната градска част е от преди пет години. Минал е през комисии и обществени обсъждания, а всички документи са публични", отсече тя.

Кметицата коментира, че се е наслушала на политически внушения и откровени лъжи за ремонта, но тя е в активен работен процес, а не в предизборна кампания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Гери

преди 5 години

Браво, прекрасна кметица!

43

Анонимен

преди 5 години

За самоковската даскалица, всяка критика е политическа атака.Не, Фандъкова, не е!!!И ние не сме от БСП. Ние сме просто граждани, които имат изисквания за парите, които се харчат от нашите данъци.Ние сме граждани, които не искат да бъдат крадени от 5фирми, с вашето одобрение.И какви са тези оправдания, с боя били оцветени дефектите и т.н.? Смях! Смях!!!Ако имахте един читав надзор, тези дефекти изобщо нямаше да ги има.Но, всички ги е страх от мутрите от ГП груп и Трейс и за това си мълчат.

42

Анонимен

преди 5 години

Какво обсъждане бе фандък, кога е било това? Кой е видял проекта за това, а за Света Неделя? Туй да не е Самоков бре? Къде ги проектите в интернет да ги видим? Или вие не ползвате такива уйдурми?

fallback