Снимка: Булфото

Общ преглед

Планираният протест срещу лошите ремонти на емблематичните за София ул. "Граф Игнатиев" и градинката пред църквата "Св. Седмочисленици", уж трябваше да премине мирно, но се стигна до ескалиране на напрежението и приключи с арест.

Още по темата

Около 150 души се събраха пред сградата на Столичната община на протест, за да покажат недоволството си от лошото качество на ремонтните дейности, които гълтат милиони от джоба на данъкоплатците.

Протестиращите с викове "Оставка" опитаха да призоват столичния кмет Йорданка Фандъкова да излезе и да говори с тях, но след като това не се случи, някои от тях опитаха да нахлуят в сградата на "Московска" 33.

Очаквано те не бяха допуснати от полицаите. Един от опиталите се да влезе, държал се агресивно, беше впоследствие задържан от органите на реда.  

Въпреки недоволството на софиянци през последните дни най-вече в социалните мрежи, според Общината и архитекта на  "Графа" и парка пред "Свети Седмочисленици" било нужно търпение, за да се види крайният резултат.

От местната администрация обясниха, че има още работа по реконструкцията на "Граф Игнатиев", а за некачествено изпълнение фирмата е заплашена от санкция за над 1 милион лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар