Снимка: Bulgaria On Air
fallback

България е на първо място по жертви на пътя. Именно и това е причината за масовото нощно каране, организирано от мотористите от най-голямата мотоорганизация в България "Sofia Riders", което ще се проведе утре. Целта е да се почетат жертвите на хората, загинали на пътя.

Над 5000 мотористи ще се включат в тазгодишното издание, а към тях ще се присъедини и един автомобил, управляван не от кого да е, а от рали шампиона Крум Данчев. Той подкрепя събитието с призив за по-голяма толерантност на пътя.

"Утре вечер пред Националния исторически музей в "Бояна" ще направим за 4 поредна година масовото нощно каране в памет на загиналите ни приятели по републиканските пътища. Тази година изтеглихме събитието малко по-рано. Ще опитаме да приключим до 22:00 ч., за да не пречим на софиянци", отбеляза Георги Янчев, който е един от организаторите на събитието.

Участниците в инициативата добавиха още, че културата на каране се подобрява все повече.

"Избрахме нощта, защото през деня има много трафик, на който не искаме да пречим. А нощем е и по-мрачно, именно като повода ни", посочи Николай Богданов.

Пред Bulgaria ON AIR Крум Дончев изтъкна, че България е на първо място по жертви по пътищата.

"Трябва да работим по превенция на катастрофите. Особено в идващите тежки метеорологични условия – нека да бъдем по-внимателни, за да предотвратим инцидентите", заключи той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 5 години

Каквито шофьорите такива и мотористите и обратното! Абе избихте се бе хора, намалете тази скорост!

39

Анонимен

преди 5 години

Заради един такъв донор си изпотроших амотисиорите и носачите. За да му спася живота излезнах от пътя и се забих в нивата. На завой донора навлезна срещу мен щото караше с над 100 км. Как да ги пазим такива като те сами не се пазят. Когато се убие някой такъв всички останали ревът ПАЗЕТЕ НИ БЕ. Как да ви пазиме бе като си трошиме колите ли. Сега като се изръся 1000 лева за ремонт на предницата пак ли да ви пазя като скачам в нивата ли. Едвали следващият ще извади този късмет да скачам в нивата.

38

Анонимен

преди 5 години

Да ги почетат като спазват правилата за движение и ограниченията за скорост по всяко време, така изглежда все едно просто си търсят оправдание че още една нощ ще продънят ушите на спящите

fallback