Снимка: Bulgaria On Air

България е на първо място по жертви на пътя. Именно и това е причината за масовото нощно каране, организирано от мотористите от най-голямата мотоорганизация в България "Sofia Riders", което ще се проведе утре. Целта е да се почетат жертвите на хората, загинали на пътя.

Над 5000 мотористи ще се включат в тазгодишното издание, а към тях ще се присъедини и един автомобил, управляван не от кого да е, а от рали шампиона Крум Данчев. Той подкрепя събитието с призив за по-голяма толерантност на пътя.

"Утре вечер пред Националния исторически музей в "Бояна" ще направим за 4 поредна година масовото нощно каране в памет на загиналите ни приятели по републиканските пътища. Тази година изтеглихме събитието малко по-рано. Ще опитаме да приключим до 22:00 ч., за да не пречим на софиянци", отбеляза Георги Янчев, който е един от организаторите на събитието.

Участниците в инициативата добавиха още, че културата на каране се подобрява все повече.

"Избрахме нощта, защото през деня има много трафик, на който не искаме да пречим. А нощем е и по-мрачно, именно като повода ни", посочи Николай Богданов.

Пред Bulgaria ON AIR Крум Дончев изтъкна, че България е на първо място по жертви по пътищата.

"Трябва да работим по превенция на катастрофите. Особено в идващите тежки метеорологични условия – нека да бъдем по-внимателни, за да предотвратим инцидентите", заключи той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase