fallback

Родители излязоха на протест пред Столичната община заради кризата с местата в детските градини и ясли. Те самите предлагат спешни мерки, с които да се реши проблемът.

Недоволните поискаха децата, останали извън класиранията, да бъдат обезщетени, ефективен план за построяване на нужните институции по квартали и цялостно подобряване на системата.

Oще по темата


По последни данни около 8 хил. малчугани чакат да бъдат приети в детските градини.

Пред Bulgaria ON AIR отрганизаторът на протеста Васил Николов от Националния инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система посочи, че след проведената среща с представители на Столичната община са стигнали до консенсус.

"От общината се съгласиха, че в столицата има нужда от допълнително строителство на детски градини и обещаха да се работи в тази насока. Исканията ни към момента са частично удовлетворени и не предвиждаме нови протести", каза той.

Това, за което двете страни не успяха да се договорят помежду си, е искането на протестиращите директорът на Дирекция "Образование" Мария Минчева, както и на Ирена Николова - главерн експерт в Дирекцията, да бъдат отстранени от длъжност.

От Столичната общината пък коментираха, че позитивен диалог не се води с разговори за оставки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Наблюдател

преди 5 години

Работете за деца първо, после за забавачки.

11

Sofia 1914

преди 5 години

В квартал Славия има голяма постройка на 2 етажа, голяма колкото жилищен блок. Това е бившият дом за деца без родители.Сега вътре се ширят 8-10 деца. В съседтсво детската градина от другата страна на улицата буквално се къса по шевовете. Хора от съседните блокове са с деца без място там или са принудени да ги карат незнам къде си.Това е неморално!

10

Анонимен

преди 5 години

От една страна стотици хиляди селяни дойдоха с децата си в София.Много от тях родиха тук.Това е основният проблем.Но от друга страна в някой райони има места,тоест селяните са претенциозни и избират престижни квартали.Но не трябва и да забравяме,че фирмите на Бойко Борисов предпочитат да строят огромни блокове и молове,вместо да строят детски градини.

fallback