Снимка: Кадър Нова тв
fallback

Дете падна от катерушка в столичния квартал "Гоце Делчев" и си нарани главата.

Съоръжението е направено преди 1989 г. Сигнал, че катерушката е опасна, е бил подаден още през 2016 г.  Вече две години обаче ремонт не е направен.

"Още преди 2 години бях подала жалба през виртуалното деловодство на Столичната община, в което имам писмено обещание от заместник-кмет, че тези съоръжения поетапно ще бъдат демонтирани", разказа майката на пострадалото дете Кристина пред Нова тв.

Тя призна, че въпреки че е наясно, че катерушката е опасна, е оставила детето си да играе там, защото нямало
къде другаде.

Според нея вече всички площадки в района са със счупени и ръждясали катерушки.

"Тази площадка е тук от 31 години, беше много добре поддържана, а сега опасенията са ни, че всичко ще бъде демонтирано, но няма да бъде подменено с нищо ново", каза майката на пострадалия малчуган.

"Площадката ще бъде ремонтирана в максимално кратък срок и съоръженията ще бъдат заменени", обеща Антоний Кръстев, заместник-кмет на район "Триадица".

На територията на района има над 120 площадки. Освен това всички били големи по площ и във всяка една от тях имало от пет до десет съоръжения за игра.

"Периодично се ремонтират. Една-трета от тях са изцяло подмемени, Конкретно за тази явно сме я пропуснали, но ще вземем мерки, за да има в това каре от блокове площадка, която да отговаря на наредбите за безопасност заедно с пейки, кошове за боклук", обясни Кръстев. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Ная

преди 5 години

А като сме били ние малки как сме ги играели и не е била опасна тая катерушка?

38

Анонимен

преди 5 години

Зам. кмета и по една детегледачка до всяка катерушка да сложи, че да могат майките, като тази на спокойствие да си пият кафето, и да си пушат цигара, докато си чатят по телефона. Разбирам катерушката да се е счупила докато е на нея детето, и в следствие на това то да се нарани - да се жалваш. Ама да го правиш, защото не си го пазил, и не си го научил то да се пази, е това вече си е наглост и малоумщина.

37

Филолог

преди 5 години

До Бесен! безопасТТТТно ?!?!?!

fallback