Снимка: Reuters, архив
fallback

Жители на част от центъра на столицата започнаха събиране на подписи срещу присъствието на проститутки, травестити и хамали по булевард "Христо Ботев".

Те се оплакват, че от години са подложени на тормоз и шумотевица денем и нощем.

От инициативен комитет "Спокойствие и сигурност за "Красно село" настояват да бъдат премахнати незаконните товаро-разтоварни дейности и хамалите от бул. "Христо Ботев", както и проституиращите.

Общинският съветник от БСП Николай Николов е инициатор на подписката.

"От 20 години търпим очевидно беззаконие. И на хамалите, и на проституиращите травестити, гражданите са притеснени и повече няма да търпят това беззаконие в центъра на София", настоя той.

"Живея в района и ми е дошло до гуша от досадното присъствие на хамалите и още по-гнусното присъствие на травеститите, които по всякакъв начин притесняват живущите и преминаващите хора. Напълно подкрепям подписката", оплака се и Владимир Христов, живущ в района, пред БНР.

Николай Николов е категоричен, че на първата сесия на СОС ще внесе подписите и пряко ще говори за проблема с кмета Йорданка Фандъкова.

Въпросът към нея е защо като кмет не може да се справи със ситуацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

135

Анонимен

преди 5 години

Терорят ????? Какво значи това

134

marquise

преди 5 години

Кметът на стилацата Йорданка Фандъкова няма интерес да се справи с описания проблем защото ГЕРБ ще изгуби тези избиратели, а и кмета ще си навлече доълнителни неприятности с контингента на г-н Кънев от БХК. Протесиращите са наясно, че техните гласове не могат да бъдат купени, нито те принудени да гласуват за ГЕРБ. Затова трябва да използват други правни средства.

133

От кадя на кадя ве

преди 5 години

Терорят ,леле боже кой туй нещо.

fallback