Снимка: архив "Булфото"
fallback

8 лева за 9 часа ще струва от септември паркирането около Националния стадион "Васил Левски". От понеделник започва разчистването на района от автомобили на южната половина на паркинга.

Паркингът на стадиона минава под шапката на "Пазари Запад" и Столична община. Според схемата там ще бъдат обособени 100 места.

Според тарифите от септември за паркиране над 4 часа ще се плаща по 2 лева на час. По 1 лв. ще е таксата, ако престоят е по-кратък, пише "Монитор".

Oще по темата

Шефката на "Пазари Запад" Галина Бежанска обясни, че през първите 4 часа от престоя ще се плаща по 1 лев на час. След първите 4 часа ще се плащат по 2 лева за час. От 22 до 8 часа паркингът ще е по левче.

Ще се предлага и дневен пакет за хората, които искат да си остават колите, който ще е за продължителност 9 часа и на стойност 8 лева.

Търговците от традиционният пазар за ски, спортни стоки и колела, който се провежда всяка събота и неделя пред стадиона, също ще трябва да плащат от септември. Тарифата при тях ще е 10 лева на ден.

Решението паркингът около стадиона да стане платен е от началото на април. Според разчетите "Пазари Запад" трябва да инвестира около 180 000 лева, като 18 000 лева от тях ще отидат за системата за контрол на достъпа, 15 000 лева за разплащателен терминал, а около 6000 лева за антипаркинг колчета.

80 000 лева ще бъдат инвестирани в изграждане и на тоалетна за паркинга, която ще е като тази пред НДК.
През уикенда 44 от паркоместата ще се превръщат в търговски площи, където търговците да разполагат спортните си стоки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Жибор

преди 5 години

Парите,с които можеше да се изградят много обществени паркинги и тоалетни ги обраха комунорусофилите и ги дадоха на своя Кремълски шеф,за да развива ядрените си технологии и да има с какво да ни бомбардира,ако стане нужда разбира се.

22

Анонимен

преди 5 години

Такива трябва да станат цените не около Националния стадион,а около стадиона на ЦСКА и не за 9 часа,а за 1 час!

21

Пешо

преди 5 години

Чудесно! Крайно време беше тази *** там да се разчисти. На когото не му харесва, да оставя колата и да се качва на градския, колелото или кракомобила.

fallback