Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед

Ударните ремонти в София, които обещават по-добри условия за шофьорите, се оказват и неочакван капан за тях.

Строителните дейности по булевард "Христофор Колумб", близо до летището, доведоха до вдигането на десетки автомобили, паркирани от двете му страни.

Oще по темата

Някои от шофьорите остават изненадани от липсата на колите им, а други с викове се опитват да ги спасят от общинския "паяк".

Уплашена гъркиня се развикала наскоро на служителите на "Паркинги и гаражи", разказаха те пред Dnes.bg.

Само няколко коли ще се спасят от съдбата на другите, защото няма как да бъдат вдигнати. Те са били избутани встрани от пътя и малко по-късно ще бъдат извадени с помощта на специални рампи.

Уличките около двата терминала на аерогарата се използват често от много шофьори за паркиране. Това е редовна практика както за хилядите пътници, много от тях и чужденци, които се опитват да избегнат платените паркинги на летището, така и за множеството служители в множащите се офиси на фирми в района.

Ремонтът на бул. "Христофор Колумб" включва изграждането на тротоари от двете му страни, което ще затрудни паркирането оттук насетне.

Шофьорите на колите, които се вдигат сега, няма да бъдат глобявани. Когато ремонтът бъде приключен обаче те ще бъдат санкционирани, казаха служителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

До опетков

преди 5 години

Пълни глупoсти си написал. Лошото е, че няма да го осъзнаеш.

15

опетков

преди 5 години

До АнонименПаркингът на летището стои празен, защото българинът не желае да плаща за паркинг. Свикнал е от време оно да си "паркира" каруцата където и както му скимне и то безплатно. Важно е да се разбере също така, какво означава "символична цена" и кой трябва да я определи.

14

опетков

преди 5 години

До Рампи пампи А там не важи ли ограничението 50 км?

fallback