Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед

Ударните ремонти в София, които обещават по-добри условия за шофьорите, се оказват и неочакван капан за тях.

Строителните дейности по булевард "Христофор Колумб", близо до летището, доведоха до вдигането на десетки автомобили, паркирани от двете му страни.

Още по темата

Някои от шофьорите остават изненадани от липсата на колите им, а други с викове се опитват да ги спасят от общинския "паяк".

Уплашена гъркиня се развикала наскоро на служителите на "Паркинги и гаражи", разказаха те пред Dnes.bg.

Само няколко коли ще се спасят от съдбата на другите, защото няма как да бъдат вдигнати. Те са били избутани встрани от пътя и малко по-късно ще бъдат извадени с помощта на специални рампи.

Уличките около двата терминала на аерогарата се използват често от много шофьори за паркиране. Това е редовна практика както за хилядите пътници, много от тях и чужденци, които се опитват да избегнат платените паркинги на летището, така и за множеството служители в множащите се офиси на фирми в района.

Ремонтът на бул. "Христофор Колумб" включва изграждането на тротоари от двете му страни, което ще затрудни паркирането оттук насетне.

Шофьорите на колите, които се вдигат сега, няма да бъдат глобявани. Когато ремонтът бъде приключен обаче те ще бъдат санкционирани, казаха служителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар