Снимка: Булфото, архив

Спазени са законовите изисквания по безопасността на строително-монтажните дейности при ремонта на улиците "Граф Игнатиев", "Алабин", площадите "Гарибалди" и "Славейков". В това увери инж. Иван Каралеев, председател на Камарата на инженерите, пред БНР.

Още по темата

Гражданите обаче се притесняват, че не е осигурен достъп до всички сгради  ако възникне пожар или има нужда от Спешна помощ.

При строителни дейности в градска част трябва да се спазят изискванията за достъпност според Закона за устройство на територията.

Според столичани ремонтът в района на ул."Граф Игнатиев" е необходим, но живущите смятат, че достъпът на пожарната или на Спешна помощ е силно ограничен.

Инж. Иван Каралеев обаче е категоричен, че Наредбата за временна организация и безопасност на движението в случая е спазена.

"Изискването е, когато уличното платно се стеснява, това трябва да стане до 75 см от сградата. В случая е спазено изискването. При това са спазени и други изисквания, които са много съществени по отношение на безопасността на извършваните строително-монтажни работи в дадения строеж", отсече той.

Открит обаче остава въпросът Столичната община съгласувала ли е строителните работи с транспортна полиция, Спешна помощ и други служби свързани пряко с общината така че да се спази и изискването за достъпност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase