fallback

Общ преглед
Антикорупционната комисия отне имущество за над 2 милиона лева от Петър Петров, известен с прякора си Амигоса. Това става шест години, след като Върховният касационен съд го осъди за пране на пари от контрабанда.
Oще по темата
Разследването срещу Петров започна през 2004 година и негов съпроцесник беше убитият по-късно бизнесмен Иван Тодоров - Доктора. До окончателна присъда - само за Амигоса, се стигна чак през 2012 година и тя беше 3 години затвор, които той отдавна изтърпя, припомня БНР.

Процедурата за отнемане на над 2 милиона лева от имуществото, която започна по стария закон за конфискация, стартира с влизането в сила на осъдителната присъда на Петър Петров.

С приключването ѝ с окончателно решение на Софийския апелативен съд, Амигоса се разделя с парцел от 1 690 кв.м. в местността "Киноцентър-Бояна" в София, автомобил "Пежо", гаражна клетка в столичния кв. "Лозенец", дялове във фирми и пари по банкови сметки. ,

Според съда това имущество е придобито в резултат от престъпна дейност и затова подлежи на отнемане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен_777

преди 5 години

Смътно подозирам че ако някой 'обикновен' открадне 2 милиона, ще гние доста време..но 3 години затвор за представителите на мутро-крацията сякаш е максимума ?!

14

Анонимен

преди 5 години

Тоя клюнестия само патрон го оправя.

13

Гурбетчия

преди 5 години

Отнемат, ама още не са ги отнели.Когато това стане факт, тогава напишете статията.

fallback