Архив: Булфото
fallback

"Столичният автотранспорт" ще закупи 10 реновирани автобуса, които ще се движат до природен парк "Витоша". Реновираните автобуси ще заменят изцяло амортизираните превозни средства, които се движат по линии 63, 163 и 66. Това е казал зам.-кметът Евгени Крусев по време на проверката си на редовността и обслужването на линия 63, съобщиха от Столична община.

Автобусите ще бъдат съобразени с особеностите на маршрута по трите линии с по-голям брой седалки, тъй като се пътува по-дълго и теренът е планински.

Те ще бъдат с ръчни скоростни кутии и дизелови двигатели, което предполага по-голяма устойчивост и сигурност за пътуващите при продължително изкачване и спускане на сериозни наклони и голяма денивелация.

Обществената поръчка за доставка ще бъде обявена през месец август. Очаква се превозните средства да бъдат доставени прeз зимата на тази година.

Центърът за градска мобилност има за цел да следи натовареността на линиите и при необходимост да пуска допълнителни превозни средства до природен парк "Витоша", е казал още Крусев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Ная

преди 5 години

Браво!

11

Този

преди 5 години

ЗА съм по всякакви начини да се избягват и ограничават колите в планините, така че и от мен БРАВО!

10

Васил

преди 5 години

Както подменят автобусите, така трябва да помислят в тази насока и за лифтовете, защото и те си плачат за подмяна.

fallback