Снимка: "Зелени улици"
fallback

Общ преглед

Вече втори месец тече ремонта на улица "Граф Игнатиев", но многото отсечени дървета притесниха част от столичани, които се събраха в новосъздадена организация Гражданска инициатива "Зелени улици".

Според хората, обещанията на Столична община за запазване на съществуващата дървесна растителност, не се спазват. Снимки показват, че част от дърветата са отсечени, някои са повредени от строителните машини и немарливо отношение на работниците, а други в момента са с оголени корени и има опасност да изсъхнат.

Гражданската инициатива стартира подписка, с която иска да се прекрати нараняването и сечта на здрави дървета. Също така да бъдат възстановени вече изсечените с подходящи нови на същото място, а не "някъде в района".

От "Зелени улици" искат също да се създаде регистър на дърветата в града, който да е достъпен до гражданите и изобщо целият реален инвестиционен проект за ремонта на ул. "Граф Игнатиев" да стане обществено достояние.

Пред журналисти част от "Зелени улици" заявиха, че в ремонта, който прави общината няма нищо модерно, а всъщност в него се вижда дълбок соц маниер. Според тях ремонтът трябва да се прави за хората, а не за да е удобен за строителните фирми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 5 години

Една от любимите ми улици в София,жалко!

27

gele

преди 5 години

До АнонименВ Базел 80% от улиците са с павета вкищчително и тротоарите и са по равни от асфалта за който драпаш. Просто след 30 години дралезгане трябва да се пренареди ама нема кой. По лесно е вълнист асфалт. Ходете малко извън квартала за да видите как е.

26

Щирлиц

преди 5 години

До АнонименЩе ти изпаднат бъбреците,защото няма кадърни майстори павьори,които да ги наредят като хората.Някога поне произвеждахме автобуси,с добро качество.Имал съм вземане даване с Чавдари,коментирай нещо друго.

fallback