28

Анонимен

преди 5 години

Една от любимите ми улици в София,жалко!

27

gele

преди 5 години

До АнонименВ Базел 80% от улиците са с павета вкищчително и тротоарите и са по равни от асфалта за който драпаш. Просто след 30 години дралезгане трябва да се пренареди ама нема кой. По лесно е вълнист асфалт. Ходете малко извън квартала за да видите как е.

26

Щирлиц

преди 5 години

До АнонименЩе ти изпаднат бъбреците,защото няма кадърни майстори павьори,които да ги наредят като хората.Някога поне произвеждахме автобуси,с добро качество.Имал съм вземане даване с Чавдари,коментирай нещо друго.

25

Анонимен

преди 5 години

То е ясно, че където минат багерите на некадърниците от ГЕРБ трева не никне.

24

мак

преди 5 години

В България цари варварско отношение към дърветата, изсичат се здрави, които изобщо не пречат, а оставят болни. И някой печели от засаждане на нови на тяхно място.

23

Анонимен

преди 5 години

От коментарите оставам с впечатление, че има само един двама прочели статията и разбрали кое се прави по соц маниер. Останалите са тук само като типичните българи да се изкажат неподготвени.

22

Анонимен

преди 5 години

Абе стига с тази носталгия по соца. Бул. Гоце Делчев от бул. България до ул. Дойран е със соц настилка - паваж,дето ще ти изпаднат бъбреците,докато се возиш. Само километър и едвам се издържа. А представям си ако цяла София беше така тогава как щяхме да издържаме.Най-гадно беше по социалистическо да се возиш в "рейс" (бракма) "Чавдар" по гадните улици с павета (тогава всички улици и булеварди бяха с павета). Рейсовете тръгваха с отворени врати, няколко души стърчаха от рейса навън, нямаше място

21

Анонимен

преди 5 години

новосъздадена организация Гражданска инициатива "Зелени улици"-ХАХАХААААААААААААААААААААА

20

rm

преди 5 години

Бастуни,хората казват, че РЕМОНТА се прави по соц-маниер, не сеченето-саденето на дървета.На мен лично много ми омръзнаха тези павенца и цветни блокчета тип 1970-та година.Искам съвременна настилка.

19

до 19

преди 5 години

Съгласен съм, сравнението на социацията, че се сечало по "соц. маниер" е меко казано нелепо. Голяма част от дърветата в града или около важните извънградски обекти са садени по соц време. Фактът, че сме богата на гори държава дори при днешната сеч опровергава намеците за безконтролна сеч по онова време. Има много опит, който може да се извлече от соца по отношение на горите и градската среда, вместо да се анатемосва всичко свързано с него и да се върви в обратна посока.

18

Анонимен

преди 5 години

Ще ме извиняват от тази организация, но по соц времето се съдяха дървета за разлика от сега.тези дървета по улиците кога мислите са посъдени, а да не говорим за горитеАз сега освен сеч друго не виждам

17

Башка Луд

преди 5 години

Не се мисли! Действа се на парче, според рушветите и уговорките. Да премахнеш дърветата от градската среда е слабо казано малоумно! За израстването на едно дърво са необходими десетилетия. Дори и паоловния да засадят ще и трябва време!Но както казах, действа се на парче! Няма обща визия, нито в градоустройството, нито в парковата среда, нито в инфраструктурата!Сбогом зелена София!

16

Анонимен

преди 5 години

какви дървета, какви пет лева. Дърветата искат грижи, а ГЕРБ е свикнал да взима, а ен да дава пари за грижа за дърветата. За ГЕРБ най-важното е да краде колкото се може повече, докато не сме ги свалили от власт. Както направиха и СДС преди тях.

15

Анонимен

преди 5 години

Какво очаквахте от селянката?

14

*

преди 5 години

8 Гората има огромна водозадържаща стойност. Без нея реките нямаше да имат настоящия си сезонен режим, а щяха да са поройни.9 неутрализират въглеродният диоксид, въглеродният монооксид, озон и серен двуокис, и отделят кислород, без който животът на Земята е немисмим.10 поглъщат 1/4 от парниковите газове от изкопаемите горива в световен мащаб

13

*

преди 5 години

Дърветата:1 охлаждат атмосферата. 2 понижават нивото на подпочвените води, с което намаляват влагата в основите на градските сгради3 задържат почвата, не само като намаляват отнасянето й, чрез задържането на водата, но и спират вятъра4 регулират влагата в почвата, чрез нуждата им от вода.5 осигуряват сянка, с което намаляват жегата.6 задържат въглерода от въздуха, с което намаляват парниковите газове и намаляват температурата в глобален мащаб.7 имат шумоизолационен ефект в градовете.

12

С карусата

преди 5 години

Коня му получи стрес от улици. Много разкопано. Ша се оплача.

11

С карусата

преди 5 години

Имаше буря и сами си паднаха, ние само ги набрахме, хем да не е грозно хем дърва трябват бате...

10

Анонимен

преди 5 години

Така пак новина от пръстите изсмукана. Дайте план на ремонта, дайте макет как ще изглежда след това. А не веднага изсечени дървета и новина. Ами то може да е по проект така.Като беше БКП на власт какво? Фалираха КТБ и толкоз. То трябва някой и да работи нали?Ама не било хубаво. Ама вие и толкова не правите, само рушите.

9

Край

преди 5 години

Сечи фандъкова - прави място за колите. Важното е да се возим - в чужбина ги забраняват така че вехти дръгели ще има за всички - за някой по по три.Народа не ще тротоари не ще градинки не ще площадки - колите са най-важни. Загубено просто племе и управници тарикати.