Снимка: bTV
fallback

Мухъл, мизерия и рушащи се стени. В такива условия столичната Окръжна болница "Света Анна" настанява пациентите си в инфекциозно отделение.

Дори една от "най-хубавите" стаи е с дупки по стените, влага е избила по тавана и дограмата е пробила. Има дори бонус – собствена баня.

В тези условия Величка е трябвало да остави сина си, за да се излекува от скарлатина.

"Прозорците бяха облепени с тиксо, защото са със старата дограма на втория етаж, в банята имаше мухъл, огромни паяжини. Миналата седмица валяха много дъждове. През прозорците влизаше вода, през стените се просмукваше вода, даже стената се рушеше", разказва майката пред bTV.

Величка остава със сина си в отделението седем дни и е категорична, че е изживяла голям кошмар.

"Още първия ден детето ми викаше да се обадим на министър-председателя, за да му кажем как може в такава стая да го настаняват. Той изпитваше ужас да влезе в тоалетната, но след дезинфенция и убеждение от моя страна, че всичко е почистено и да не пипа никъде настрани, и тази работа беше свършена. Отделението беше пълно с деца, имаше бебета. Аз погледнах състоянието и на другите стаи, не беше по-добро", посочи Величка.

От болницата заявиха, че вече са направени ремонти на по-важните отделения, за инфекциозното обаче парите все не стигали.

"Приоритетни за нашата болница са спешното, кардиологията и ортопедията. Не искам да кажа, че инфекциозните заболявания са по-назад, но в крайна сметка средствата стигат, за да бъдат изразходвани в определен ред", каза говорителят на болницата Антон Луков.

Вече има изготвен проект за ремонт, но той чака да се намерят пари.

"Болницата е като всяка държавна болница, ние се издържаме с пари, които получаваме от Касата. Така че, ако всичко е наред, би трябвало тази година да има ремонт", отбеляза Антон Луков.

От Министерството на здравеопазването заявиха, че при тях не са постъпвали сигнали от недоволни пациенти. На този етап не са предвидени пари за ремонт на отделението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

93

Анонимен

преди 5 години

До EdnaЗа *** просперитета на България се измерва в това колко боб е произведен, думи нямам.

92

Анонимен

преди 5 години

До 98Ох, ето некадърника пак почна... щом мислъта, че само политиците се реализират в България те кара да спиш по-спокойно вечер и те успокоява за това че нищо не си постигнал- добре.

91

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 92Кои са, според теб, наистина квалифицираните? Калинката, дето от говорителка по Скат сега "съветва" МВР за 400 000 лв. кого да назначават, психоложка го раздава, ама май без диплома! За високия им стандарт на такива си прав, че е висок, за нищо друго обаче - не! Жалки интересчии!

fallback