Валентин Радев. Снимка: БТА
fallback

Петима гранични полицаи са уволнени, а четирима са с предупреждение за уволнение заради пътниците от кацнал в София самолет, които бяха допуснати да влязат у нас без никаква проверка на 20 март. Това стана ясно от днешния брифинг на вътрешния министър Валентин Радев.

Сред освободените е и директорът на регионална дирекция "Аерогари", предаде bTV. Още един полицай е напуснал по собствено желание.

В края на март беше установено, че цяла смяна от граничари са били извън работните си места в момента, в който на Летище София е кацнал самолет. Полицаите или пушели навън, или били по санитарните помещения.

Проверката по случая отне повече от три месеца.

Общо 14 дисциплинарки са били започнати, като петимата уволнени са директорът на дирекцията и четирима служители, които не са успели да обяснят защо не са били по местата си.

Директорът на ГПУ към летището Явор Русинов и част от останалите провинили се са без право на повишение до 3 години. Директорът на "Гранична полиция" Светлан Кичиков обаче е поискал оставката му в срок до един месец с мотива, че вече му няма доверие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 5 години

Този самолет влиза от Франция, която е член на шенген. Това, че този самолет влиза от там не е голяма работа. Ако този самолет влезе от трета страна, тогава е проблем. Нали се стремим към шенген, тогава защо е този шум. Ако влезем в шенген, тогава всички самолети идващи от тези страни няма да бъдат проверявани! Много шум за нищо. Само прах в очите на хората

25

мухахахах

преди 5 години

"Още един полицай е напуснал по собствено желание."-------------Ти да видиш! Колко е съзнателен и отговорен:)))

24

Анонимен

преди 5 години

Този освен да гледа лошо нещо друго може ли да прави?

fallback