Снимка: архив, Булфото
fallback

Специализираният наказателен съд остави в ареста бившият кмет на кв."Младост" Десислава Иванчева.

Обвиняемата за корупция Иванчева поиска от съда да промени мярката й в по-лека, заради множество медицински проблеми и желанието й да се подложи на процедура "ин витро", за която е направила постъпления преди задържането й.

Oще по темата

Според съда все още има опасност бившият кмет да извърши престъпление, както и че има достатъчно доказателства тя е да е извършила престъплението, за което е обвинена.

Съдът отчете, че множеството заболявания на Иванчева са с голяма давност и няма данни те да са лекувани или да са се влошили.

Освен това доказателствата по делото сочели, че бившият кмет е имала следи на лявата и дясната ръка от фосфорициращото вещество, с което били белязани парите, открити при задържането й.

Също така имало запис на Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров да говорят за тези пари, от колата, в която са били задържани Петрова и Иванчева.

Имало и тефтерче, принадлежащо на Десислава Иванчева, в което били написани площ и сума, която следвало да се получи за квадратен метър, за да бъде позволен строеж.

Пред съда Иванчева отрече да е искала или инициирала взимането на дар, както и да е оторизирала някой да иска от нейно име, съобщава БТА.

Прокурорът по делото Георги Николов потвърди пред медиите, че Иванчева е изпращала бележки на Петко Дюлгеров в ареста, през друг задържан, чрез който тя е искала двамата да уеднаквят позицията и той да промени обясненията си дадени в досъдебното производство.

Дюлгеров е отговорил на бележките, като не е дал съгласие за промяна на показанията си, обясни прокурорът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Анонимен

преди 5 години

Някога можех да взема висока позиция, всички ми казваха, че съм луда и защо не приемам, голям шеф. Беше ме страх, страх от това, че съм коректна и че ще работя коректно а "скрояватето на шапка" е лесно. Не мога да се интегрирам и да съм част от далавери и нечистотии. Днес съм вече в чужбина, далеч от шефски кресла, но достойна, спокойна и без такива главоболия.

42

baaa

преди 5 години

Батко, вече не можеш се измъкна. Кашата стана огромна. Това с острова скоро ще избухне като ядренна бомба.

41

Анонимен

преди 5 години

Виновни са жителите на "Младост", че я избраха за кмет.

fallback