Снимка: архив, Булфото
fallback

Автобуси и камиони ще блокират центъра на София. Протестното шествие ще продължи от 10 ч. до 13:30 ч. като в него ще се включат 150 камиона и 200-250 автобуса от 12 браншови организации, коментира пред "Труд" Магдалена Милтенова – координатор на автобусните превозвачи.

Те ще протестират срещу внесения в парламента законопроект за Българска автомобилна камара.

Oще по темата

"Със закона на определен кръг от хора ще се дадат огромни правомощия, което е предпоставка за корупция", каза Милтенова.

Проектът предвижда лицензите в сектора да се дават от камарата, като по този начин се изземат функции на държавата. Министърът на транспорта ще има само съвещателен глас.

Един от текстовете предвижда, ако превозвач не работи един месец, лицензът му да бъде отнеман. Но има автобуси, които возят само ученици или туристи на морето и не работят целогодишно.

Днес камионите ще бъдат разположени преди разклона за ж.к. "Дружба", покрай двореца "Врана" и по магистрала Тракия до комплекс "Черната котка".

Автобусите пък се събират на две места - пред храм-паметник "Св. Александър Невски" и по продължението на бул. "Цариградско шосе", от страната на хотел "Плиска" до разклона за "Дружба".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

пипи дългото чорапче

преди 5 години

Нито автобусите автобуси нито влака влак!Пътувах за Русе по работа и ми казаха че има спални вагони.Но влакът тръгва с 2 часа закъснение,оправданието че няма локомотиви и чакат някой да дойде.А основната схема,уважаеми е измислена още преди 1944. Даже трасето до Силистра ,реализирано къмто1973 е още по онова време направено!Няма начин,много сме постигнали!В автобус съм пътувала с незатварящампи се врата,вало ме е и дъжд.Транспорт?А къде е той в малките гразчита и села където идва 2 или 3 на ден

7

Стефан Иванов

преди 5 години

Направете справка за ф-*** Сейф Трейнинг и кои са съдружниците.Там е и Сейф Трейнинг Корп. регистрирана на Сейшелите.Цялата танспортна мафия.

6

Анонимен

преди 5 години

важното е да се правят нови раздели в които да има нови калинки че хората искат да работят на заплата към държавата. Никой не иска да си изкарва хляба сам.Така след 10 години ще имаме на всеки работещ по един личен чиновник.

fallback