Снимка: Pixabay
fallback

В продължение на 4 часа линейката, чиито гуми бяха нарязани от колоездач вчера, остана извън строя, каза д-р Делян Георгиев, завеждащ смяна в Бърза помощ.

Повод за агресивната проява е, че превозното средство е било спряло върху велоалея. Според лекарят всеки екип е жизненоважен за София, а това не е бил просто автомобил, спрял неправилно.

Oще по темата

Вчера около 12:30 часа медиците на Спешната помощ – София отиват на адрес в центъра на града. Бързали, защото сигналът е бил спешен случай – 19-годишно момче с тежък диабет с усложнения, изпаднало в криза. Разгневен велосипедист обаче нарязва гумите на автомобила.

"За съжаление не е първи инцидент за нашия център. Това е груба, арогантна проява. Веднъж екипът ни е изваден от строя за дълго време до отстраняване на материалните щети, след това се поставя в риск животът на пациента.
Слава Богу състоянието на пациента беше обратимо, но ако трябваше да го транспортираме до болница, ситуацията се усложнява", обясни Георгиев, цитиран от bTV.

Всички в Спешния център са били потресени. "Няма обяснения за това. Това е въпрос на възпитание и манталитет. Това е необяснимо, линейка е това за Бога, не автомобил в нарушение. Имаме право да спираме близо до адреса, за да спасим човешки живот”, посочи той.

По думите му би искал да разбере мотивите на колоездача да спука гумите на линейката, но на този етап още няма заловен извършител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

Анонимен

преди 5 години

Карам колело и в тези участъци, често има камион спрял да зарежда някой магазин, някой джип на "аварийки" да си купи цигари и тн.Ама това не е решението, кой нормален човек се разхожда с 30см нож?И как точно от всичките по пътя е решил точно на линейката? що не хвана някой черно ново джипче, с двама гардеробни вътре, да им "чете" морал с нож в ръка?Там нямаше ли камери? като го хванат да му приберат колелото в четерибуквието.

69

Drujbaи

преди 5 години

Има около 20линейки в сервиза на опел в Дружба 2. Какво толкова се мотат и не ги оправят?

68

Негър скиор

преди 5 години

Алоо редакцията!!?!?! Защо снимката ви е от россия!? Нямате ли от Стара Загора например или репортиерчето не е имало телефон с камера да заснеме инцидента!?? Жалки сте.

fallback