fallback

Общ преглед

Заместник-кметът на столичния район "Младост" Биляна Петрова беше уволнена в съдебната зала по време на заседанието на Специализирания апелативен съд, който трябваше да реши дали да отстрани нея и кметицата на "Младост" Десислава Иванчева, предаде БНР.

След като заповедта за уволнението ѝ беше предоставена на съдебния състав, той прекрати делото по отношение на Петрова и нареди на съдебната охрана да я изведе от залата.

200 лв. глоба отнесе задържаната за подкуп кметица на "Младост" Десислава Иванчева от съда, тъй като посрещна с крясъци новината, че заместничката й Биляна Петрова е била уволнена от временния кмет на района Румен Русев.

Това стана в апелативния спецсъд, който днес решава дали да отстрани Иванчева и Петрова от постовете им.

След справка в администрацията на общината в "Младост" се разбра, че има заповед за уволнение на Петрова от 4 юни. Документът й бе връчен в съдебната зала и магистратите прекратиха делото срещу нея.
Oще по темата


Това не се понрави на Иванчева, която изригна. Заради лошата дисциплина в съда съставът с председател Галя Георгиева я санкционира.

Така делото продължава само с Иванчева.

Според прокуратурата ако тя остане на поста, може да повлияе на свидетели по разследването.

Биляна Петрова научи, че е уволнена в съдебна зала. Съдът прекрати заседанието по искане за отстраняване от длъжност предвид новите обстоятелства, предава БТА.

Съдебният състав ще се произнесе само по искането за отстраняване на Десислава Иванчева от длъжността кмет на район "Младост".

Традиционно Петрова и Иванчева дойдоха по-рано, за да коментират пред журналисти онова, което са прочели през последните няколко дни. Този път обаче ръцете им бяха с белезници, за да не могат, както казаха те, да покажат онова, което са преписали в секретното деловодство, докато са се запознавали със СРС-та.

Това станало по нареждане на съда, който искал да не им позволи да коментират доказателствата по делото, а тези доказателства, твърди Десислава Иванчева, "вече сте забелязали, че се манипулират", защото първоначално прочетени дешифровки на записаните разговори между Ваклин, Дюлгеров и нея вече били видоизменени и по начин да оневинят Александър Ваклин, това твърди Десислава Иванчева.

Биляна Петрова пък каза, че реплика, която били прочели преди в СРС-та, че Александър Ваклин бил казал, че вместо да плаща подкуп, по-добре е да си купи кмет на "Младост", вече отсъствали от тези доказателства, които са чели през последните дни. Заповед на Иванчева от килията за уволнението на заместника ѝ Румен Русев – по-късно назначен за и.д. кмет на „Младост“, мотивира прокуратурата да поиска отстраняването ѝ. В заповедта разследващите видяха заплаха срещу ключов свидетел, разказал за корупционните практики в общината.

Наказателният специализиран съд каза "да" на искането още преди две седмици, по настояване на Десислава Иванчева и Биляна Петрова, да четат секретните материали по делото, и отложи на два пъти окончателното решение. Във вторник двете пристигнаха в Апелативния специализиран съд с избрани, преписани на ръка, цитати от записани разговори между сочения за посредник в аферата – бивш районен кмет Петко Дюлгеров, и изнудвания за пари строителен предприемач Александър Ваклин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

92

Отворете си очите

преди 5 години

До Кучкар - махнете си конските капаци и разберете, че това си е истинска постановка за прикриване на истинските престъпници, които взимат големите рушвети - Фандъкова и главния архитект - там са големите пари, а тя им пречеше, както и на инвеститорите, затова я подлъгаха - дори и да е взимала пари, това пак остава постановка и не е случаен тоя цирк със задържането й. Докато има такива *** като вас, те ще продължават да си правят далаверите. Пак гласувайте за тях!

91

Евелина

преди 5 години

Тия лъжкини не се спряха! Марковски в Денят започва в събота заяви,че не са подменяни никакви СРС. Не разбирам защо пресата продължава да цитира измишльотините им като факти,аман от тоя водевил.

90

Анонимен

преди 5 години

До Калеко АлекоСтрашно, е за тебе, дето с данъците на българския народ ти плащат да вредиш на българския народ с тролене и възхвала на отвратителни.

fallback