PR-ът и зам.-кмет на столичния район "Младост" Петър Кърджилов обяви пред Bulgaria ON AIR, че ще обжалва решението на столичните общинари – за временно изпълняващ длъжността кмет на района да бъде назначен Румен Русев.

Именно Кърджилов беше посочен от арестуваната кметица Десислава Иванчева за неин наследник на поста, но СОС отхвърли кандидатурата му.

"Г-жа Иванчева издаде легална заповед за неговото отстраняване от длъжност, освен това издаде заповед човекът, който да я замести, да бъда аз", настоя Кърджилов.

Кърджилов не ще Русев, обжалва кметския избор на СОС

Той бе категоричен още, че арх. Румен Русев е бил в конфликт на интереси преди да заеме поста на заместник-кмет с ресор "Строителство", защото е работил със строители.

"Това, което е по-важното е какви ще бъдат делата му. Това, за което аз го призовах, е да не предвижва никакви конфликтни строежи, където има категорично гражданско недоволство", подчерта още Петър Кърджилов.

Той коментира и развитието на делото срещи Десислава Иванчева и Биляна Петрова. По думите му Специализираната прокуратура няма качествени веществени доказателства срещу двете, обвинени, че са поискали и прибрали подкуп в големи размери от строителен предприемач.

До кризата в района се стигна, след като районният кмет и заместничката й бяха задържани с крупна сума в средата на април.

От ареста кметицата си пусна отпуск и посочи заместника си Владимир Клисуров да я замества. Другия си заместник – арх. Румен Русев, обвини, че стои зад акцията срещу нея, защото искал да ѝ седне на стола.

Заради липсата на заповед, с която Иванчева определя Клисуров за свой заместник, се наложи СОС да го гласува като временен кмет.

Няколко дни след това обаче самият Клисуров обяви, че си тръгва, пусна си едномесечно предизвестие и излезе в кратък отпуск и така временен кмет на "Младост" бе арх. Русев.

През целия този период от повече от месец от ареста Иванчева спира и разрешава на себе си отпуск.

В крайна сметка специализирания съд реши тя да бъде временно отстранена от поста, но Иванчева обжалва, чака се още решението на апелативния спецсъд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase