fallback

Общ преглед

Кметът на "Младост" Десислава Иванчева, която бе арестувана с обвинение за подкуп в големи размери, се възмути от правосъдната система и държавата.

"Няма такава държава и няма такова правосъдие като нашето", каза тя преди началото на заседанието на Апелативния специализиран съд. Той трябва да гледа като втора инстанция отстраняването й от кметския пост в "Младост".

Тя вече бе отстранена на първа инстанция.

Пред журналистите в съда Иванчева обяви, че кмет на "Младост" трябва да бъде нейният пиар Петър Кърджилов, съобщи "Труд".

Oще по темата

Днес Столичният общински съвет трябва да избере дали Кърджилов или заместникът й арх. Румен Русев да поеме кметските правомощия в района.

Иванчева припомни, че е подписала от ареста заповедта за освобождаването на Русев и ако някой има нещо против, да я оспорва в административния съд, който може да я отмени. "Кърджилов е най-близък до нашите идеи за зелен "Младост", заяви Иванчева.

Именно заради подписването на уволнения и назначения от ареста прокуратурата поиска отстраняването на Иванчева от кметския пост.

Иванчева и заместничката й Биляна Петрова отрекоха обвиненията, че са бавили строеж на улици в "Младост". За това ги разкритикува тази сутрин председателят на столичния общински съвет Елен Герджиков пред bTV.

Петрова обясни, че проектът за тези улици е от 2015 г., но още тогава осите не са били направени от кадастъра, където се бавили осем месеца, а всеки ден от общината ходили да проверяват дали са готови.

Иванчева се оплака пред журналистите, че заради лошата хигиена в ареста са й излезли пъпки.

Съдът даде час и половина на кметицата на "Младост" и нейната заместничка да се запознаят с новопостъпили явни и секретни материали по делото, което се води срещу тях за подкуп.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

82

Анонимен

преди 5 години

Леле, тая няма спирка - искаше явно Кърджилов да й е бухалката от ареста, да плаши всички свидетели срещу нея, та когато дойде момент да дадат показания пред съда, да откажат да свидетелстват. На всички защитници - знаете ли как работи бюджетният механизъм? Ако *** Кърджилов беше станал кмет и програмата на район Младост останеше неизпълнена, а бюджетът - неусвоен, за 2019 щяха да отрежат бюджета и Младост да заприлича още повече на гето - на такова е заприличал вследствие вашата убавица...

81

гост

преди 5 години

абе умници кои слага 56 хилки в багажника а не в джоба

80

Анонимен

преди 5 години

До АнонименОт една СРС се научихме, дето не познаваха грласа на ББ от прокуратурата, че глав прока ТИ СИ ГО ИЗБРА. Хайде сега промяна на Конституцията и за да се гарантира разделението на властите главния да се избира на преки избори от народа та Иванчева да им процес, необвързан с институции в колизия с конституционните гаранции за разделение на властите в страната.

fallback