Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Кметицата на "Младост" Десислава Иванчева е подписала от ареста уволнението на единия си заместник – арх. Румен Русев. Майка й, Любка Иванчева, го е взела и внесла в деловодството на общината. Това е станало на 21 май, малко преди 18 часа, съобщи "Труд".

Както Dnes.bg писа по-рано спецпрокуратурата поиска от Специализирания наказателен съд да освободи Иванчева от поста. Причината, която обявиха от обвинението, бе че кметицата е подписвала документи в ареста и ги е предавала на хора с разрешен достъп до нея.

Oще по темата

"Не знам за какво уволнение говорите. Появи се някаква заповед на хвърчащ лист, подписана от Десислава Иванчева, но тя не може да ме освободи", коментира заместник-кметът Русев.

Той обясни, че веднага е попитал Столична община какво да прави, а оттам му отговорили, че той не може да бъде махнат от длъжност от Десислава Иванчева, защото тя е в ареста и по последни данни е в платен годишен отпуск.

"Тя вече с нищо не може да ме изненада", коментира само Русев.

Според "Труд" пиарът на района Петър Кърджилов миналата седмица е внесъл искане да бъде назначен за заместник-кмет. От ареста, чрез майка си Любка, Иванчева резюлирала с "Да" молбата.

Когато отишъл в отдел "Човешки ресурси" с листа, с който назначението му е одобрено, на Кърджилов било обяснено, че няма как по закон да стане зам.-кмет, защото титулярката е в отпуск и е зад решетките.

Въпросът кой замества Иванчева докато е в ареста е сред най-спорните в момента. В края на април столичните общинари определиха за и.д кмет зам.-кметът Владимир Клисуров. Той обаче обяви, че напуска няколко дни по-късно, защото не иска да си цапа ръцете. Оказа се обаче, че няма как да напусне, защото само Иванчева може да го освободи, а тя е в ареста.

Затова Клисуров излезе в отпуск, а после в болничен и остави да го замества другият заместник, арх. Русев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

Абсурдистан

преди 5 години

Само като и видя подкупната и алчна мут-ра на тая,нямам нужда някой да ми обеснява,че рушветите и далаверите са част от ежедневието и.Простит-утска га-д.Друг е въпроса как арестуван и обвинен във вземане на подкуп се ,,взема"абсолютно насериозно в конкретната община.Абсурдистан.Това е !

75

bolbov

преди 5 години

Няма да е лошо да уволни ББ и неговата шайка,защото има доста ***, които гласуват за тях.

74

аз

преди 5 години

Имаме страхотни закони! Задържан под стража, демек с ограничени права, може да прави каквото си иска и да дава нареждания от затвора. Друго, човек в отпуск си подписва каквото и да е документи ??? и те уж са валидни?!!!! Това е страшно интересен казус по кодекса на труда. Трето, тази??? Тролов я сгащиха с подкуп в работно време, в приемен ден, извън работното и място, на 2 часово кафе в работно време и нищо никой не говори за самоотлъчка. Кой им контролира присъствието на работа? *** давайте

fallback