fallback

Общ преглед

Гражданин сигнализира "Пътна полиция"-СДВР за нерегламентирано паркиране пред вход на столична детска градина, където изрично има поставен забранителен знак, чрез платформата за сигнали HelpBook.info.

Адресът е гр. София, ул. "Лагадина" 2, пред входа на 160 ДГ.

Авторът на сигнала отбелязва, че родителите системно паркират там, като често оставят колите си така, че затрудняват движението и в двете посоки, като неглижират проблема. А ако вратата на товарния вход е отворена, шофьорите си позволяват дори често да навлизат в територията на детската градина.

"Нарушението се прави пред децата - бъдещи участници в движението", се посочва в сигнала.

Гражданинът отбелязва, че при забележка от негова страна, единствено един родител се е съгласил, че прави нарушение, но това не се оказва достатъчно, за да премести автомобила си.

"Всички останали смятат, че няма нарушение, защото е: "Само за 10 мин.", "Ама те всички го правят", "Оставил съм колата на аварийни", "Знакът не важи, ако няма зареждащ автомобил", "Директорът на ДГ ми разреши", "Началникът на директорката ми разреши", "Нямаше къде да спра", "Веднъж спрях на друго място и ми удариха колата", разказва още той.

По негови думи, най-подходящото време за проверки на място е между 8:30 и 9:00 ч. - всеки работен ден. 

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

Анонимен

преди 5 години

Тая стара песен,че щом съм си купил кола,трябва да ми се построи паркинг е много изтъркана! Купуваш,ако има по какво да караш и къде да оставиш! Това прави разумния! Утре може да почнете да искате летища,щото сте си купили вертолет!!!

65

Анонимен

преди 5 години

В цяла БГ с паркирането е хаос и безобразие! Манталитет,липса на отговорност,чувство за безнаказаност поради липса на превенция! В развитите страни има точно толкова коли колкото у нас! И също няма достатъчно паркинги,който е пътувал с кола може да признае! Е къде е проблема!

64

Анонимен

преди 5 години

Преди да дойдат всички селяни в София,пред всеки блок имаше място за паркиране на живущите.Във всеки квартал имаше училище и децата от квартала учеха там.Сега в един апартамент живеят по трима селяни с по една кола със селска регистрация,а малките селянчета ходят на другият край на София на градина и училище.Плащаш данъците в долно ***,но ползваш всички облаги на столицата.

fallback